CKC Motors Company N.V.

CKC Motors Company N.V.

Vind CKC Motors Company N.V. Naar de website

Over CKC Motors Company N.V.

Kersten ging in 1919 van start met activiteiten in de automobielsector, als onderdeel van haar warenhuis in het centrum van Paramaribo. In 1937 werd dit een zelfstandige activiteit uitgevoerd door de technische afdeling die handelde in auto's van het automerk Chrysler en tractors van het merk Caterpillar. In 1952 verkreeg de autohandel de dealership van het merk Volkswagen, waarna het in 1959 verhuisde naar de Zwartenhovenbrugstraat en de naam City Garage N.V. kreeg. Naast de handel in auto's, was Kersten de eerste auto leasemaatschappij en het eerste taxibedrijf onder de naam City Taxi N.V. De Volkswagen dealership werd in 1968 ondergebracht in een aparte dochteronderneming aan de Van 't Hogerhuysstraat, genaamd Suroto N.V. en in 1977 werd ook de Daihatsu dealership toegevoegd aan deze onderneming. In 1979 werden de eerste Mitsubishi wagens geïmporteerd en op 16 november 1981 werd de distributie overeenkomst tussen City Garage N.V., Chrysler International S.A. en Mitsubishi Motors Corporation ondertekend.


De oprichting van CKC Motors Company N.V.
In de vroege jaren negentig begon de Surinaamse economie te herstellen. Het werd noodzakelijk om Kersten om te zetten in een Holding maatschappij, waarbij er van een centraal beheerde organisatie werd overgestapt naar een gedecentraliseerde organisatie van zelfstandige dochterondernemingen met hun eigen directie en personeel. Op 1 januari 1999 werd het besluit genomen om alle activiteiten de autohandel betreffende onder te brengen in een Holding maatschappij. Zodoende werd CKC Motors Company N.V. met haar dochterondernemingen City Garage N.V., Suroto N.V., Amcar N.V. en Real Car een feit.
De bedrijven worden elk beheerd door een operation manager die verantwoordelijk is voor de marketing activiteiten en de organisatie van zijn/haar bedrijf. De moedermaatschappij CKC Motors Company N.V. verleent ondersteunende diensten zoals treasury, personeel, business development, administratie, IT, interne controle en de algemene planning en strategie voor de ontwikkeling van de organisatie.

City Garage N.V.
is de distributeur/dealer van het merk Mitsubishi in Suriname. De belangrijkste activiteiten van dit bedrijf betreffen de verkoop van auto's en auto-onderdelen van dit merk en de exploitatie van een autowerkplaats.

Suroto N.V.
is distributeur/dealer van Daihatsu en vanaf november 2002 is het bedrijf ook de distributeur/dealer van Toyota in Suriname en verkoopt het auto's en auto-onderdelen van deze merken. Het bedrijf exploiteert tevens een autowerkplaats en een Body Shop voor het uitdeuken en spuiten van beschadigde auto's.

Amcar N.V.
is vanaf 1998 de distributeur/dealer van General Motors/Chevrolet in Suriname. De belangrijkste activiteiten van deze onderneming betreffen de verkoop van auto's en auto-onderdelen van het merk General Motors en de exploitatie van een autowerkplaats.

Real Car N.V.
Dit bedrijf, voorheen City Taxi N.V., houdt de 'Hertz International System' licentie voor autoverhuur en autoleasing. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook tweedehandse voertuigen.

CKC Motors Company N.V.
is de distributeur van JAC International en de distributeur/dealer van Mahindra in Suriname vanaf 2010.
De belangrijkste activiteit betreft de verkoop van auto's en auto-onderdelen. 

CKC Motors laat zich leiden door de volgende kernwaarden waar zij achter staat:

  • Integriteit
  • Klantgerichtheid
  • Teamwerk
  • Oplossing gericht

Contactgegevens

van 't Hogerhuysstraat 19
Paramaribo, Suriname
(597) 402833
ckcmotor@sr.net
www.ckcmotors.com