Bergendal Eco & Cultural River Resort

Het beste wat de natuur te bieden heeft.

Vind Bergendal Eco & Cultural River Resort Naar de website

Over Bergendal Eco & Cultural River Resort

Gelegen aan de oever van de Suriname rivier, te midden een prachtig tropisch landschap, biedt dit unieke ressort in Suriname haar gasten ontelbare mogelijkheden op het gebied van ontspanning, avontuur en luxueuze verwennerij.
Natuur, cultuur en historie maken deel uit van elke activiteit en elk avontuur in en rondom het BERGENDAL Eco & Cultural River Resort. Elke gast spreekt van bijzondere waardering en groot respect voor het waardevol erfgoed van het gebied.

Dit nieuwe en unieke eco-cultureel toerisme product is het eerste toeristische ressort van dusdanige omvang in het tropisch regenwoud van dit charmante, multiculturele land aan de Noord kust van Zuid Amerika.

Los van de duidelijke aantrekkingskracht van het adembenemende tropische landschap en de indrukwekkende Suriname rivier daar dwars doorheen, is het ook de rijke historische erfenis van het voorheen actieve dorp Berg en Dal, die de creators van dit unieke ressort heeft geinspireerd.
Als één van de oudste nederzettingen in Suriname, stamt de Berg en Dal plantage af van ongeveer dezelfde periode als die van de vestiging van de kolonie Suriname en heeft die als zodanig, een aantal invloeden doorstaan afkomstig van de Engelse en Nederlandse koloniale perioden, alsook van de leden van de Moravische???? broedergemeente, de oprichters van C. Kersten en Co. N.V. die de huidige eigenaren zijn van de Berg en Dal plantage.

Naast de oprichting van het luxe BERGENDAL Eco & Cultural River Resort, heeft het Kersten Toerisme Fonds (KTF) zich gecommitteerd om het oude dorp volledig te restaureren en te rehabiliteren, het waardevolle culturele en historische erfgoed te behouden en het totale gebied rondom BERGENDAL duurzaam te ontwikkelen.

BERGENDAL Heritage Village en Adventure Centre zijn toegankelijk voor locale alsook internationale dagjesmensen van alle leeftijden, voor een unieke natuur en cultuur ervaring. Diverse educatieve faciliteiten, interessante attracties zoals het vlinderhuis, lokale producten en souvenirs, wandeltochten over historische en educatieve paden, kajakken, fietsen en zelfs zweven door het bos en over de rivier met Suriname's eerste Canopy kabelbaan, zijn enkelen van de belangrijkste attracties van BERGENDAL.

BERGENDAL is de ideale bestemming voor reizigers op zoek naar een nieuw en opwindend eco-cultureel alternatief, en de perfecte plek voor een gezellige, educatieve en avontuurlijke vakantie voor het hele gezin.

Werken bij Bergendal Eco & Cultural River Resort

Contactgegevens

Dominestraat
(597) 475050
www.bergendalresort.com