Over Argos

Vensur werd in 1965 opgericht als een gezamenlijke onderneming (Joint Venture) tussen Kersten en Venezolana de Cementos. Vensur is de enige producent van vers cement in Suriname. Het bedrijf is al langer dan 40 jaar een hoeksteen van de Surinaamse bouw- en constructiesector. Het heeft sinds haar oprichting verschillende economische stormen die Suriname getroffen hebben, kunnen doorstaan. Als deel van de Building en Construction Divisie van Kersten, bevindt Vensur zich nu in een goede positie om door te stomen naar de volgende fase van het groeiproces.

Vensur voorziet meer dan 300 klanten in Suriname van de beste kwaliteit cement.
Vensur cement wordt vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden met betrekking tot de samenstelling van grondstoffen, de fijnheid van het product en de bewaarkwaliteit. Vensur vervaardigt Portland type 1 cement, een product van uitmuntende kwaliteit dat voldoet aan ASTM (American Society for Testing and Materials) standaarden.
Het wordt geproduceerd met Blaine fijnheid tussen 3.500 en 3.700 (standaard > 2.800) en is zodoende geschikt voor allerlei hoogwaardige betonconstructies.
Op de Surinaamse markt heeft Vensur cement, in vergelijking met de import concurrentie, een langere bewaarkwaliteit vanwege de "verse" voorraad.

Joint Venture met Argos
C. Kersten en Co. N.V. ("Kersten") en Cementos Argos S.A. ("Argos") zijn al 40 jaren zakelijke partners. Cementos Argos is de leider in de Colombiaanse cement industrie, met 51% van het marktaandeel. Het is de vierde grootste cement producent in Latijns Amerika met investeringen in Panama, Haïti, en de Dominicaanse Republiek. Het is de zesde grootste beton producent in de Verenigde Staten en exporteert ook cement  en klinker naar meer dan 25 landen. Aan het einde van 2009 was de marktwaarde van het  geplaatste kapitaal van Argos over USD 6.1 biljoen.

De ervaring en de technische expertise van Argos in combinatie met Kersten's reputatie en solide prestaties van de meer dan 240 afgelopen jaren, garanderen continuïteit en een sterker Vensur.

Met de realisatie van de plant upgrade en de molen revisie in 2011, is de productie capaciteit verdubbeld, waardoor het lokale marktaandeel aanzienlijk gestegen is. Vanuit een sterke positie in de lokale markt, is Vensur nu gereed om exportuitdagingen aan te gaan naar de Caricom markt en omliggende landen.

Contactgegevens

Vensurlaan 8
Dijkveld, Suriname
(597) 481774
vensurnv@sr.net
www.argos.co/Suriname